Хүнсний ногоо, жимс зэрэг ургамалын гаралтай хог хаягдлыг органик хог хаягдал гэдэг. Органик хаягдлыг буруу хаяснаас нохой, шувуу, мэрэгч амьтад, ялаа, өт хорхой хогонд үүрлэж, өвчин үүсгэж нийтийг хамарсан халдвар тархах аюул үүсгэдэг. Ийм учраас органик хог хаягдлыг ялган бордоошуулах нь байгальд ашигтай төдийгүй нийтийн эрүүл мэндийн төлөө хийж буй үйлс юм.  

Бокаши сав ашиглан органик хог хаягдлыг исгэж бордоошуулах зааврыг эндээс татаж авна уу. СӨХ, аялал жуулчлалын кэмп зэрэг хэрэглэгчид зориулсан нийтийн органик хог хаягдлын менежмэнтийн зөвлөмжийг эндээс татаж авна уу. 

Leave a comment